ABRATEK – Abrasive Wear Solutions

abratek_abrasive_wear_solutions

Dansk    /en-us

Keramiske løsninger

Hos ABRATEK benytter vi primært alumina keramik til vores keramiske slidbelægninger, men i nogle tilfælde kan Silicium Karbid være et bedre valg og derfor tilbyder vi naturligvis også den type løsninger. 

Alumina keramik er med en hårdhed på 1500-1800 Vickers et af de mest slidstærke materialer på markedet, og det giver en ekstrem god beskyttelser mod abrasivt og erosivt slid.

En stor udfordring ved keramiske slidbelægninger er normalt fastgørelsen. Hos ABRATEK har vi løst dette ved at benytte vakuumlimning. Det er en proces hvor keramikken først monteres på film og efterfølgende ovnhærdes i vakuum. Denne metode sikre en exceptionel god vedhæftning og derved mindskes risikoen for skader ved stress- og slagpåvirkninger og øger levetiden på den færdige slidbelægning.

Eksempler på anvendelse

keramisk_1
Kædetransportør

Med vakuum limet keramik på skinnerne opnås en glat og stærk overflade på kædetransportøren. Det sikrer et bedre flow med mindre slid på kæderne, og en længere levetid på skinnerne.

Ventilatorhjul

I miljøer med slidende partikler udsættes blandt andet ventilatorhjul for ekstra meget slitage. Beskyttelse med vakuum limet keramik er her et oplagt valg da stærke vedhæftning sikrer at slitagelægninen holder trods rotationskræfter.

roersystemer
Rørsystemer

Rør udsat for en høj grad af slid og stress kan med fordel fores med en belægning af vakuum limet keramik.

På billedet vises en kombinations-løsning med keramik og tungsten. 

cellesluser
Cellesluser

Når man forer cellesluser med vakuum limet keramik kan overfladen efterfølgende slibes på mål med diamant. Resultatet er en meget slidstærk og præcis overflade.